Toplu gıda satış yerlerinde güvenilir gıda arzının sağlanması ve hızlı tedbirler alabilmek amacıyla kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe vb satış yerlerine 81 ilde eş zamanlı denetimler yoğunlaştırıldı.
İl Müdürlüğümüz gıda denetim ekiplerinin de başlattığı ve 29 Eylüle kadar sürecek denetimlerine İl Müdürümüz Suat parıldar da eşlik etti.
Toplu satış yerlerinin denetimlerine rutin olarak yıl boyunca gerçekleştirilen risk esaslı denetim ve kontrollere ilaveten farkındalığı artırmak amacıyla; kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe vb satış yerlerine denetimler ülke genelinde artırıldı.
Denetimlerde öncelikle Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği, Türk Gıda Kodeksi Hijyen Yönetmeliği hükümleri ile diğer yatay mevzuat hükümleri dikkate alınırken, denetim esnasında bu hususlarla kısıtlı olmamak üzere muhafaza ve depolama koşulları, hijyen, izlenebilirlik, son tüketim tarihi geçmiş ürün satışı, hijyen, vb. gibi hususlara da ağırlık veriliyor.
Bu denetimlerin yanı sıra rutin gıda denetimleri de tüm işletmelere yıl boyunca aralıksız sürdürülecek.