T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

OKULLARIN KANTİN VE YEMEKHANE ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Yayın Tarihi : 20.11.2019

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların kantin, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışanlara hijyen eğitimi verildi.

2016/02/02 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği uyarınca uygulama otelinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müdürlüğümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından verilen eğitime 137 okul gıda işletmesi çalışanı katıldı.

Eğitime katılanlara, Milli Eğitim Müdürlüğünden Gülsün Emre 10.03.2016 tarihli "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesine Dair Genelge" uyarınca eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içecekler, İl Müdürlüğümüzden Veteriner Hekim Gülcan Özer Karakuş, 05.02.2013 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği uyarınca gıda işletmelerinin özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni ve gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu, içeriği ve uyulması gereken kurallar ile İl Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Derya Çetinkaya Sağlıklı Beslenme, Gıda Zehirlenmesi ve Kişisel Hijyen Eğitimi konularında ayrıntılı bilgiler verdiler.

Eğitime katılanlara ilerleyen tarihlerde Hijyen Belgesi verilecek ve bu belgeyi çalıştıkları yerde bulundurmaları istenecek. Bu belgeler yapılacak denetimlerde çalışanlardan istenecek.