T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

“DENETİM SEFERBERLİĞİ” KAPSAMINDA 6 GÜNDE 372 DENETİM YAPILDI

Yayın Tarihi : 22.02.2020

Bakanlığımızca 81 ilde eşzamanlı başlatılan  "Sektörel Bazlı Gıda Denetim Seferberliği" kapsamında Gıda Denetim ekiplerimizce 17-22 Şubat tarihleri arasında Yalova merkez ve ilçelerinde  372 denetim yapıldı.

Bakanlığımızca tüm illerde uygulanan "Sektörel Bazlı Gıda Denetim Seferberliği" kapsamında İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz Gıda Denetim Ekipleri tarafından ilimiz genelinde 17.02.2020 tarihinde Süt ve Süt Ürünleri Üreten Gıda Üretim İşletmeleri, 18.02.2020 tarihinde Et ve Et Ürünleri Üreten İşyerleri, 19.02.2020 tarihinde Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile  Unlu Mamul Üreten Gıda Üretim İşletmeleri, 20.02.2020 tarihinde Kasap, Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe vb. Gıda Satışı Yapan Gıda İşletmeleri, 21.02.2020 tarihinde Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri, 22.02.2020 tarihinde de Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-Food vb. gibi toplu tüketim yerleri olmak üzere gıda işletmelerine toplam 372 denetim yapıldı. 25-30 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılan denetim seferberliğinde 277 denetim yapılmıştı. Önceki deneteim seferberliğine oranla gıda denetim oranında yaklaşık % 33 lük artış gerçekleşti. Gıda denetim ekiplerimizin yaptığı sektörel denetimlere İl Müdürümüz Suat Parıldar'da eşlik etti.

İl Müdürümüz Suat Parıldar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde 17.02.2020-22.02.2020 tarihleri arasında denetim seferberliği başlatılmış olup bu kapsamda tüm gıda kontrol görevlilerimizce sektörel bazlı 372 adet denetim gerçekleştirilmiştirDenetim ekiplerimiz yaptıkları kontrollerde 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri almak amacıyla gıda işletmelerinin teknik ve hijjenik koşulları, hammaddeden son ürüne kadar gıda güvenliğini etkileyen tüm alt parametrelerini denetlediler.

İl Müdürlüğü olarak 01 Ocak - 31 Aralık 2019 tarihleri arasında ilimiz genelindeki 2.919 gıda işletmelerine toplam 6.453 denetim yaptık. Bir önceki yılın aynı döneminde ise denetim sayımız 5.223  idi.  2019 yılında bir önceki yıla oranla % 23 artış gerçekleştirdik. 2020 yılında da toplum sağlığını yakından ilgilendiren gıda denetimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.