Bakanlığımızca
81 ilde eşzamanlı başlatılan "Sektörel Bazlı Gıda Denetim
Seferberliği" kapsamında Gıda Denetim ekiplerimizce 17-22 Şubat tarihleri
arasında Yalova merkez ve ilçelerinde 372 denetim yapıldı.
Bakanlığımızca
tüm illerde uygulanan "Sektörel Bazlı Gıda Denetim Seferberliği"
kapsamında İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimiz Gıda Denetim Ekipleri
tarafından ilimiz genelinde 17.02.2020 tarihinde Süt ve Süt Ürünleri Üreten
Gıda Üretim İşletmeleri, 18.02.2020 tarihinde Et ve Et Ürünleri Üreten
İşyerleri, 19.02.2020 tarihinde Ekmek ve Ekmek Çeşitleri ile Unlu Mamul Üreten Gıda Üretim İşletmeleri, 20.02.2020
tarihinde Kasap, Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe vb. Gıda Satışı Yapan Gıda
İşletmeleri, 21.02.2020 tarihinde Okul Kantinleri ve Yemekhaneleri, 22.02.2020
tarihinde de Lokanta-Restoran, Dönerci, Fast-Food vb. gibi toplu tüketim
yerleri olmak üzere gıda işletmelerine toplam 372 denetim yapıldı. 25-30 Kasım
2019 tarihleri arasında yapılan denetim seferberliğinde 277 denetim yapılmıştı.
Önceki deneteim seferberliğine oranla gıda denetim oranında yaklaşık % 33 lük
artış gerçekleşti. Gıda denetim ekiplerimizin yaptığı sektörel denetimlere İl
Müdürümüz Suat Parıldar'da eşlik etti.
İl
Müdürümüz Suat Parıldar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bakanlığımızın
talimatları doğrultusunda; 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı,
Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici
sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde 17.02.2020-22.02.2020
tarihleri arasında denetim seferberliği başlatılmış olup bu kapsamda tüm gıda
kontrol görevlilerimizce sektörel bazlı 372 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Denetim
ekiplerimiz yaptıkları kontrollerde 5996 sayılı Kanun kapsamında gıda ve yem
güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri
almak amacıyla gıda işletmelerinin teknik ve hijjenik koşulları, hammaddeden
son ürüne kadar gıda güvenliğini etkileyen tüm alt parametrelerini
denetlediler.
İl
Müdürlüğü olarak 01 Ocak - 31 Aralık 2019 tarihleri arasında ilimiz genelindeki
2.919 gıda işletmelerine toplam 6.453 denetim yaptık. Bir önceki yılın aynı
döneminde ise denetim sayımız 5.223 idi. 2019 yılında bir
önceki yıla oranla % 23 artış gerçekleştirdik. 2020 yılında da toplum sağlığını
yakından ilgilendiren gıda denetimlerimize hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.