Daha yüksek erişilebilirlik modunu aç
Daha yüksek erişilebilirlik modunu kapat
T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
YALOVA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ
Görme Engelli
×
  • Ana Sayfa
  • KURUMSAL YAPI
    İL MÜDÜRÜ
    İL MÜDÜR YARDIMCILARIMIZ
    ŞUBE MÜDÜRLÜKLERİ
    • GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BİTKİSEL ÜRETİM VE BİTKİ SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • HAYVAN SAĞLIĞI VE YETİŞTİRİCİLİĞİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TARIMSAL ALTYAPI VE ARAZİ DEĞERLENDİRME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KIRSAL KALKINMA VE ÖRGÜTLENME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • KOORDİNASYON VE TARIMSAL VERİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • İDARİ VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇAYIR, MERA VE YEM BİTKİLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
    İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ
    • ALTINOVA İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ARMUTLU İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇINARCIK İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • ÇİFTLİKKÖY İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    • TERMAL İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ
    BİRİMLER
    ORGANİZASYON ŞEMASI
    TARİHÇE
    GÖREVLERİMİZ
    MİSYON VE VİZYONUMUZ
    KALİTE POLİTİKAMIZ
    ÇALIŞMA İLKELERİMİZ
  • E-HİZMETLER
  • PROJELER
  • YAYINLAR
    YALOVA TARIM TAKVİMİ
    GENÇ ÇİFTÇİ DERGİMİZ
    AFİŞLER
    • ARONYA1
    • ARONYA-2
    • BUZAĞI
    • KİVİDE ARI POLİNİ
    • ORGANİK BAL
    • SERA MODERNİZASYONU
    • SOSYAL MEDYA
    • KAZ PROJESİ
    • KURUTULMUŞ HURMA
    • KURUTULMUŞ KİVİ
    • KÜPE AFFI
    • ZİRAİ MÜCADELE-ELMA KARALEKE
    • GIDA DENETİM
    • HURMA
    • CEVİZ
    • ÇİLEK
    • KİVİ
    • REÇETESİZ ÜRÜN KULLANMAYIN
    • SU ÜRÜNLERİ BOY YASAKLARI
    • SU ÜRÜNLERİ ZAMAN YASAKLARI
    LİFLETLER
    • BAL LİFLETİ
    • ANIZ
    • BAL POLİNASYONU1
    • BAL POLİNASYONU2
    • BALIK1
    • BALIK2
    • GENÇ ÇİFTÇİ
    • ARONYA
    • ARONYA LİFLET
    • KİVİ LİFLET
    2022 TARIMSAL DESTEKLEME BİRİM FİYATLARI
    TÜRK GIDA KODEKSİ ETİKET YÖNETMELİĞİ
    2020 AFİŞLER
    • ARONYA 2020
    • BİBER 2020
    • CEVİZ 2020
    • ÇİLEK 2020
    • FASULYE
    • KİVİ 2020
    • NAŞİ ARMUDU
    • T.HURMASI
    İHBARI MECBURİ HASTALIKLAR
    HAYVAN HAREKETLERİ KONTROLÜ
    YALOVA GÜBRELEME REHBERİ
    YALOVA TARIM BÜLTENLERİ
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ TEMMUZ 2020
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ ARALIK 2020
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ OCAK 2020
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ NİSAN 2020
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ MAYIS-2021
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ EYLÜL 2021
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ OCAK 2022
    • TARIM BÜLTENİ-MAYIS 2022
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ- 9. SAYI EYLÜL 2022
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ 10. SAYI OCAK 2023
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ-11. SAYI MAYIS 2023
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ 12. SAYI EYLÜL-2023
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ-13. SAYI OCAK 2024
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ 14. SAYI MAYIS 2024
    • YALOVA TARIM BÜLTENİ 15. SAYI EYLÜL 2024
    İDDİALAR VE GERÇEKLER
    ARONYA COĞRAFİ İŞARET KİTAPÇIĞI UYGULAMA REHBERİ
    BAKANLIĞIMIZ TAŞRA TEŞKİLATI ÇALIŞMA YÖNERGESİ
    2022 YAYINLARIMIZ
    • ARONYA BROŞÜR
    • CEVİZ BROŞÜR
    • KIZILCIK BROŞÜR
    • SEMİZOTU BROŞÜR
    • TRABZON HURMASI BROŞÜR
    • KİVİ BROŞÜR
    KİVİ COĞRAFİ İŞARET KİTAPCIĞI UYGULAMA REHBERİ
    HALK ELİNDE ISLAH PROJESİ UYGULAMA REHBERİ
    YALOVA TARIM BÜLTENİ 16. SAYI OCAK 2025
    YALOVA TARIM BÜLTENİ 17. SAYI MAYIS 2025
    2025 ANIZ LİFLET
  • BASIN
  • İLETİŞİM
Skip Navigation LinksYalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü > Haber

KOOPERATİF ÜYELERİNE İYİ TARIM UYGULAMALARI EĞİTİMİ VERİLDİ

3.12.2025 / Gösterim Sayısı : 45 / Arşiv

İl MüdürlüğüMüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü İyi Tarım Uygulamaları Birimi tarafından Migros Aile Kulübünde Alternatif Üretim Kooperatifi ile Marcel Aronya Kadın Kooperatifi üyelerine İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi verildi...

21 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde iki gün süreyle verilen eğitimde kooperatif üyelerine İyi Tarım Uygulaması Nedir?, İyi Tarım Uygulamalarına Neden İhtiyaç Duyulmuştur?, İyi Tarım Uygulamaları Neden Önemlidir?, İyi Tarım Uygulamalarına Nasıl Geçebilirim? İyi Tarım Uygulamalarında Temel İlkeler, İyi Tarım Uygulamalarının Faydaları gibi konularda sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler verildi.

İYİ TARIM UYGULAMALARI (ITU)

Gerek kaliteli ve verimli bir tarımsal üretim, gerekse güvenli gıda tüketiminin gerçekleştirilmesi, üreticilerimizin kazanç ve rekabet gücünün artması ve tüketicinin sağlığının korunmasına yönelik bir üretim şekline İyi Tarım Uygulaması deniyor.

Dünya'da nüfusun hızla artmasına karşın, gıda temininde kendine yeterliliğin sağlanamaması 20.yüzyılın ortalarında en önemli sorunların başında yer almıştır. Çözüm olarak, bitkisel üretimde birim alandan daha fazla verim elde edilmesi ve bunun için yüksek verimli çeşitlerle monokültür üretim ile, üretimde yoğun girdi kullanımını öngören politikalar geliştirilmiştir.

1970'li yıllarda yeşil devrim olarak anılan politikalar, 1980'li yıllara gelindiğinde, çevrenin geri dönülmez biçimde kirlenip, doğal dengenin tahrip olmasına neden olmuştur. Çevreye olan olumsuz etkiler ortaya çıktı. Biyolojik çeşitliliğin yok olması, Toprakların çoraklaşması, üretimin marjinal topraklara kayması, Yüzey ve yer altı su kaynaklarının kıtlaşması ve kirlenmesi, İklimsel Değişiklikler, Küresel Isınma, Çevre Kirliliği ile sağlık problemleri arasındaki ilişkilerin bilimsel olarak saptanması, Tüm yoğun girdi kullanımına karşı verimdeki artış hızının azalması, Monokültür yetiştiriciliğe bağlı olarak ekonomik esnekliğin azalması ve fiyatların yükselmesi, Açlık ve yetersiz beslenme problemlerinin devam etmesi, Yaşanan bu olumsuzluklar; organik tarım ve iyi tarım uygulamaları adı altında yeni üretim sistemlerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDEN ÖNEMLİ

Tarımı sürdürülebilir kılar, böylece artan nüfusa yeterli ve güvenli gıdayı sağlar, Çevresel bozulmaları önler, Biyolojik çeşitliliğin teşvik edilmesini sağlar, Tarımsal ürünlerin işlenmesini öne çıkarır, Tarımsal ürünlerde artan kalite ile ihracatın önünü açar, Paketleme ve işleme ile katma değer oluşturur, Tarımda çalışan işçileri korur, Gıda işletmecilerini korur, Gıda tüketicilerini korur

İTU AMAÇ

Çevreye duyarlı, İnsan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları korumayı hedefleyen, izlenebilirlik ve gıda güvenliğini sağlayan, sosyal olarak yaşanabilir çevre, ekonomik açıdan kârlı ve sürdürülebilir bir tarımsal üretim.

2025 yılı itibariyle Bakanlığımızın “ İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında 5 ceviz yetiştiricisiyle 198,7 dekar alanda İyi Tarım Uygulamaları yapılıyor. Ayrıca Altınova'da bir yaban Mersini üreticisi 32 dekar alanda bireysel olarak proje dışı ITU üretimi yapıyor..  

Son Haberler
...
Kermes Ve Festival Alanlarında Gıda Denetimler ...
...
Şap Hastalığı İle Mücadelede Yol Kontrolleri D ...
...
Çiftçilere Organik Aronya Gübresi İle Kıvırcık ...
...
Armutlu'da Zeytin Hasadı Yapıldı
...
Yalova Kivisi Hasadı Coşkulu Törenle Gerçekleş ...

Haber Arşiv

İLETİŞİM

    Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Adres : Cengiz Koçal Cd. No: 55 PK. 60 YALOVA

  • Telefon : 0 226 814 10 58 (pbx)- 0 226 814 10 93

  • Faks : 0 226 814 11 58

  • E-Posta : yalova@tarimorman.gov.tr

satis@tarimorman.gov.tr

sales@tarimorman.gov.tr

abuse@tarimorman.gov.tr

webmaster@tarim.gov.tr

abuse@tarim.gov.tr

hr@tarim.gov.tr

info@tarim.gov.tr

ik@tarim.gov.tr

contact@tarim.gov.tr

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Intranet
  • Bakanlık e-Posta
  • KVKK
  • Bilgi Güvenliği İhlal Bildirimi

ACİL NUMARALAR

  • 180 / Tarım İletişim Merkezi
  • 174 / Gıda Hattı
  • 112 / Orman Yangın

MOBİL UYGULAMALAR

©2025 Tüm hakları saklıdır. TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI