a) Gıda ve yem güvenilirliliğini gözeterek tüketiciyi ve halk
sağlığını koruyucu tedbirleri Bakanlığın belirlediği esasları il düzeyinde
yürütmek,
|
b)
Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin
üretim, işleme ve satış-pazarlama ile ilgili izin ve kayıtlarını yapmak,
üretim, satış yeri ve toplu tüketim yerlerinin izleme, kontrol ve
denetimlerini yapmak,
|
c)
Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve
malzemelerin
ihracat ve ithalatında Bakanlık ile ilgili işlemlerinin il
düzeyindekilerini yürütmek,
|
ç) Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına göre üretilen
ürünlerin gıda güvenirliği yönüyle denetimlerini yapmak,
|
d) Bakanlıkça verilen görev çerçevesinde gıda kalıntı izlemeleri
yanında bireysel
şikayet veya alo gıda ihbar hattına gelen şikayetlerle ilgili gerekli
inceleme ve denetleme
işlemlerini yürütmek,
|
e) Gıda ve beslenmeyle ilişkili olarak gerek bakanlıktan gelen,
gerekse il düzeyinde belirlenmiş projelerle ilgili çalışmalar yürütmek,
|
f) Konusunda faaliyet gösteren laboratuarları mevzuatı
çerçevesinde belgelendirilmek,
kaydını almak, izlemek, yetkili oldukları hususlarda denetlemek,
|
g) Yem ve yem katkı maddelerinin üretim, işleme ve satış,
ihracat, ithalat ile ilgili olarak gerekli kontrolleri ve işlemleri yapmak,
denetlemelerini gerçekleştirmek,
|
ğ)
Görev alanı ile ilgili tarımsal bilgileri ve yeni teknolojileri çiftçilere
ulaştırmak, tüketicileri bilgilendirmek, çiftçi çocukları, kadınlar ve
gençler için eğitim programlarını ve projeleri uygulamak,
|
h) Diğer mevzuat ve il müdürü tarafından verilecek (İbare
değişik: 15.12.2021 tarihli ve 3685784 sayılı Olur) diğer görevleri
yapmak.
|